Borodin: ik sla mijn kinderen niet

De Russische diplomaat Dmitri Borodin, die zaterdag in Scheveningen werd gearresteerd, ontkent dat hij een gevaar is voor zijn kinderen. In een interview met de Russische zender NTV zegt Borodin dat niemand ooit vraagtekens heeft gezet bij hoe hij en zijn vrouw hun kinderen behandelen.BeschermenBronnen bevestigen tegenover de NOS dat Borodin is aangehouden om zijn kinderen te beschermen. Tijdens zijn aanhouding zou hij onder invloed zijn geweest. De zaak kwam aan het rollen nadat buurtbewoners de politie hadden gewaarschuwd. De politie wil niet reageren.Zonder toestemming Borodin zegt dat de agenten hem beschuldigden van kindermishandeling en zonder toestemming binnenkwamen. “Ik legde uit dat ik mijn kinderen niet sla”, zegt de diplomaat. “En ik vroeg wie ze wel niet waren, om zomaar de privéwoning van een diplomaat binnen te komen.”VechtpartijVolgens Borodin ontstond er al snel een vechtpartij, waarbij hij geen schijn van kans had. Na enkele uren werd hij weer vrijgelaten. Rusland spreekt schande van de arrestatie en heeft excuses geëist.Het Meldpunt Kindermishandeling in Den Haag is inmiddels een onderzoek begonnen naar de familie Borodin.

Visit source¬†–¬†

Borodin: ik sla mijn kinderen niet