FINREP Excel XBRL

Je hoort in steeds meer financiële instellingen de woorden FINREP Excel XBRL maar wat is het eigenlijk?

FINREP is een Engelse afkortingen voor de woorden Financial Reporting en deze woorden betekenen financiële rapporten. Excel is een software ontwikkeld door Microsoft. Microsoft heeft het vooral ontworpen voor het genereren en bijhouden van financiële gegevens.  XBRL is een open standaard voor het online versturen van financiële gegevens.

xbrl-finrep-makenDeze drie dingen vormen het FINREP Excel XBRL wat een proces is bij meeste financiële instellingen. Sommige financiële instellingen zijn namelijk verplicht om financiële rapporten op te maken. De rapporten gaan vaak naar de Nederlandse Bank of een controlerende instanties. Deze rapporten moeten in een XBRL formaat ingeleverd worden maar de meeste rapporten zijn in Excel gemaakt.

De Excel rapporten moeten dus omgezet worden naar XBRL. Dit gebeurd meestal met een conversie software. Met de juiste software kunnen de FINREP in een handomdraai omgezet worden van Excel naar XBRL.

FINREP Excel XBRL vindt ook steeds vaker plaats tussen bedrijven. Het delen van financiële gegevens gaat namelijk veel makkelijker wanneer dit in XBRL wordt gedaan. Wil je meer leren over hoe het werkt en wat voor software je nodig hebt? Bezoek dan de onderstaande websites voor meer informatie.