Category Archives: Huis en Tuin

Wasmachine repareren en wasmachine onderhouden!

Waarom is het onderhouden van een wasmachine belangrijk? Omdat goed onderhoud wasmachine reparatie kan voorkomen. Is je wasmachine defect? Een goede en vakkundige monteur van de Witgoed Brigade is je dan graag van dienst. Wasmachines repareren is immers zijn vak. Een vakkundige monteur geeft echter ook vaak tips om wasmachine reparatie te voorkomen. Ook het geven van advies om reparaties te voorkomen vindt een vakkundige monteur belangrijk.

Tips om het wasmachine repareren te voorkomen

Goed onderhoud kan defecten voorkomen. Enkele onderhoudstips van een vakkundige wasmachinemonteur van de Witgoed Brigade:


  • Aangeraden wordt om geregeld de slangen te controleren. Er mogen geen uitstulpingen of scheuren zijn. Bovendien moeten de fittingen goed vastzitten.
  • Uiteraard mag je een wasmachine niet overbelasten. Door te veel wasgoed in de wasmachine kan de wasmachine beschadigd worden.
  • Gebruik het juiste type en de juiste hoeveelheid wasmiddel. Door te veel wasmiddel te gebruiken blijft een residu achter in je wasmachine. Doseer het wasmiddel daarom volgend de aanwijzingen van de fabrikant.
  • Aangeraden wordt om de binnenzijde van je wasmachine regelmatig te reinigen. Hoe doe je dat? Door maandelijks een hete lading water te laten lopen met twee kopjes witte azijn. In het midden van het programma voeg je een half kopje wasmiddel toe. Vervolgens laat je het wasmachineprogramma voltooien.
  • Trommel, deur en rubbers moeten eenmaal per maand worden schoongemaakt. De rubbers kunnen worden gereinigd met gelijke delen water en azijn.
  • Heb je de was uit de wasmachine gehaald? Laat de deur dan op een kier staan. Zo kun je vervelende geuren voorkomen.
  • Laat natte kleding niet in de wasmachine zitten. Waarom niet? Omdat dit schimmel en vieze geuren veroorzaakt. Hang de schone was direct op of stop de schone was in de droger.Als wasmachine reparatie nodig is

Je hebt je wasmachine goed onderhouden. Toch is je wasmachine defect geraakt. Je moet dan op zoek naar een vakkundige monteur. Het is niet nodig om lang te zoeken naar een vakkundige monteur. Voor een wasmachine reparatie neem je natuurlijk contact op met de Witgoed Brigade. Neem vandaag nog contact met ons op. Desgewenst kunnen wij zorgen voor een spoedreparatie. Bezoek nu onze website.

Wasmachine reparatie voor een redelijke prijs

Is een wasmachine reparatie duur? Vaak vallen de kosten mee. De Witgoed Brigade heeft duidelijke all-in tarieven. Voor de eerste 15 minuten reparatie wordt het all-in tarief van € 69 gehanteerd. Duurt een reparatie langer? Dan is het tarief € 24,50 per kwartier. Bij de genoemde prijzen komt nog de prijs van de onderdelen die nodig zijn om een reparatie uit te kunnen voeren. Wil je een wasmachine reparatie laten uitvoeren en niet te veel betalen? Ga dan naar onze website!