“Mijn eerste tweet? I am at home”

Op 15 juli 2006 verstuurde hij zijn eerste tweet. Ianus Keller was er vroeg bij en als ‘early adopter’ heeft hij de ontwikkeling van Twitter vanaf het begin gevolgd.Tegenwoordig doceert hij design- en productontwikkeling op de technische universiteit van Delft. Keller maakte vroeg kennis met Twitter omdat hij destijds, in 2006, veel mensen kende in Silicon Valley, het technologiecentrum van de wereld in Californië.”Ik heb iets nieuws” Keller: “Ik kende Evan Williams, die even daarvoor Blogger was gestart. Daarmee kon je een weblog bijhouden. Daarna heeft hij een paar dingen gedaan die helemaal mislukten. Uit die mislukkingen is uiteindelijk Twitter voortgekomen. Hij zei toen: ‘ik heb iets nieuws, wil je het uitproberen?’ Het was niet zo dat hij dacht, dit wordt fantastisch.”Keller wist aanvankelijk niet goed wat hij met het nieuwe platform moest. “Er stond een regeltje: ‘what are you doing?’. Ik vond het wel interessant dat mij een vraag gesteld werd. “I am at home”, schreef ik. Ik zát ook thuis in mijn kamer, het was twee uur ‘s middags.”Ontwikkeling van Twitter “Het was voor mij niet een groot moment”, vertelt Keller. “In die tijd kon je nog niet reageren op elkaar, er waren ook geen hashtags, je kon ook niet zoeken. Meestal was het gewoon een status-update…

View original article¬†–¬†

“Mijn eerste tweet? I am at home”