Q-koorts sloopt gemeentesecretaris

Door redacteur gezondheidszorg Rinke van den Brink Tot vijf maanden geleden lukte het Bert Brunninkhuis nog om veertig uur in de week te werken. Maar sindsdien heeft de Q-koorts hem er weer onder gekregen. Nu is hij in therapie en bezig om zijn belastbaarheid heel langzaam weer op te bouwen.”Het ging niet meer. Ik bracht het niet meer op”, zegt Brunninkhuis. Hij kreeg in juni 2009 de diagnose Q-koorts. Bijna een jaar later, in april 2010, ging hij weer aan het werk, maar niet meer in zijn oude functie. “Als gemeentesecretaris maakte ik vaak dubbele werkweken. Dat kon ik niet meer. Ik ben toen geleidelijk gaan opbouwen naar een uur of 40 tot 45 per week.” Alleen werken Brunninkhuis ging weer aan de slag als directeur Noordwestkant van Eindhoven en werd onder meer verantwoordelijk voor de aanleg van de nieuwe campus voor hightechbedrijven. ‘In mijn ogen ging het redelijk goed met me. Mijn vrouw zag dat heel anders. Ik heb veel gewerkt, veel geslapen en had eigenlijk geen sociaal leven.’ In september 2013 moest Brunninkhuis zich gewonnen geven. …

View post: 

Q-koorts sloopt gemeentesecretaris