Tegeldiscount

Niet iedereen heeft een boven modaal inkomen helaas, maar iedereen moet wonen, en dan kom je soms voor kosten te staan die wel eens in de papieren kunnen lopen. Vaak is er dan wel een alternatief te vinden waardoor je voor minder geld alles voor elkaar kunt hebben. In dit geval gaat het om tegels.

Of het nu gaat om wandtegels of tegels voor de vloer, overal in het land kun je tegeldiscounters vinden. Soms heten ze ook letterlijk tegeldiscounter, maar ook een tegeltoko en andere tegelhandelaren, bijvoorbeeld handelaren die grote partijen tegels inkopen en dit verkopen vanuit een bedrijfshal, kun je hieronder verstaan.

tegeldiscount kopenSoms ben je bij een tegeldiscounter maar de helft van het geld kwijt wat je anders kwijt zou zijn bij de bouwmarkt. Zij kunnen zo goedkoop zijn omdat ze vaak hele grote partijen tegels tegelijk opkopen, en ze hebben geen dure winkels op locaties vlakbij een stadscentrum, maar meestal op een industrieterrein of zo. Ook wordt er niet op inrichting gelet, alles wordt gedaan om de prijs te drukken, vaak koop je tegels letterlijk van het pallet af.

Ook kopen deze handelaren en tegeldiscounters partijen tegels op van ondernemingen die failliet zijn gegaan of van bouwbedrijven die een partij over hebben gehouden nadat ze een bouwproject afgerond hebben. Ik zou zeggen, doe er je voordeel mee, want de kwaliteit is vaak net zo goed, maar je betaald dankzij tegeldiscount niet de hoofdprijs ervoor!