Waar let je op bij het kiezen van een eiwitshake?

 

Wat zijn de voordelen van eiwitshakes:
Deze drankjes bestaan uit eiwitpoeder die men mengt met water of andere drank. Men kan het poeder ook mengen met verschillende vruchtensappen.
Eiwitshakes bevatten ook geen koolhydraten , vetten of lactose en zijn dus ideaal om te helpen afvallen. Bij het afvallen worden de spieren verstevigd en vet verbrand. Er wordt meer spiermassa aangemaakt en veel vet wordt omgezet in spiermassa.
Zo’n shake stimuleert ook de spiergroei. Meer en meer sporters nemen een eiwitshake voor ze gaan slapen om zo hun spieren tijdens de slaap extra van aminozuren te voorzien.
Eiwitshakes helpen ook om kracht op te bouwen en helpt ook het immuunsysteem te verbeteren. Men krijgt ook een sneller metabolisme door het extra eiwit.

eiwitshake aanbiedingen

Waarom gebruikt men al dat extra eiwit?
Ons lichaam bestaat uit ¾ eiwit. Eiwit wordt ook gebruikt om spieren en andere weefsels aan te maken.
Zonder eiwit zouden we:
– Geen goed herstel van de spieren na inspanningen
– Kunnen wij niet meer groeien
Eiwit is heel belangrijk in ons voedingspatroon. Zeker bij sporters is eiwit bijnemen van groot belang. Eiwit wordt ook bijna direct opgenomen in ons lichaam wat eigenlijk ideaal is voor een kortere herstelperiode na het sporten
Er bestaat ook voedsel met veel eiwit:
– Eieren
– Zuivel
– Vlees
– Bonen

Welke soorten eiwitshakes zijn er allemaal:
shakes met extra Whey: whey is afkomstig van melk en produceert aminozuren in de bloedstroom. Whey verteert heel snel. Whey bevat ongeveer de helft van de melksuikers van de koemelk. Ondanks het zuiveringsproces zitten er in whey eiwitten zeker nog veel extra vitaminen en mineralen. Whey of Weipoeder ontstaat als het water uit de koemelk onttrokken wordt.
shakes met extra Caseïne: Caseïne komt ook uit melk. Caseïne beschermt tegen spierafbraak en helpt heel goed de spieren te herstellen.
De beste shake is een combinatie met extra whey en extra caseïne.
shakes met ei: deze shake is snel verteerbaar en is nog iets beter dan whey.
shakes met soja: deze worden gebruikt voor mensen met een voedselallergie. Mensen die allergisch zijn aan koemelk daarvoor biedt deze shake een alternatief.