Wat is Accountancy?

Accountancy-jobDe opleiding Accountancy is erg breed en leert je alles over bedrijfseconomie, boekhouding, automatisering en nog veel meer. De opleiding leidt je eigenlijk op tot adviseur. Je moet goed kunnen leren om deze opleiding te volgen want het is namelijk op HBO niveau. Met dit bachelor diploma kun je veel beroepen gaan uitoefenen. Denk daar bij aan Assistent-Accountant, Accountant-administratieconsulent, Registeraccountant, Belastingadviseur, Organisatieadviseur en Controller.

Over het algemeen duren de HBO-varianten van Accountancy vier jaar. Je kunt ervoor kiezen om een deeltijdstudie te volgen of fulltime wilt gaan studeren. Het voordeel van een deeltijdstudie is dat je naast het leren ook de kennis mee krijgt van ervaren collega’s die je de fijne kneepjes van het vak kunnen leren.

Assistent-Accountant

Wil je liever op MBO beginnen? Geen probleem, want met de opleiding Assistent accountant/bedrijfsadministrateur niveau 4 kun je eenvoudig doorstromen op het HBO niveau. De opleiding duurt 3 jaar en het is een fulltime studie. Je leert de kerntaken van het beroep en legt een goede basis voor een mogelijk doorstroom naar het HBO. Je leert hoe je moet omgaan met debiteuren- en crediteurenadministratie, rekeningen en aanmaningen verstuurt en hoe je alle financiële gegevens in de boekhouding moet invoeren.

Assistent-Accountant is vaak een startersfunctie nadat je je diploma hebt gehaald zowel voor MBO als voor HBO. Dit is ook erg logisch omdat het in de praktijk er altijd anders aan toe gaat als in de theorie. Het voordeel van deze starterfunctie is dat je nog weinig eigen verantwoording hebt en je zodoende veel ervaring op kunt doen.

Doorgroei mogelijkheden

Als je door wilt groeien als accountant kun je twee kanten op: AA-accountant of registeraccountant. Je kunt als AA voornamelijk ondernemers helpen die een klein- of middenbedrijf hebben. Als registeraccountant richt je je meer op de grotere organisaties. Ben je iemand die graag zelfstandig wilt werken dan moeten je een deeltijd masteropleiding volgen die een duurtijd heeft van 3 jaar. Voor meer informatie kunt u altijd op internet kijken of een desbetreffende college om meer informatie vragen.

Bron: profilink.nl